30'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Κομμάτια: 4Για το ντιπ γιαουρτιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σις κιοφτέ, ψητά αρνίσια κεφτεδάκια, αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε επίμονα, για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, στην πιο ψηλή θέση, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να γίνουν, για περίπου 8 - 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πράσινη σαλάτα, αραβικές πίτες και το ντιπ γιαουρτιού.
Ένα κόκκινο κρητικό χαρμάνι από Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.