25' παρασκευή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 1 μέτριο βάζο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα μανταρίνι με στέβια, ξεκινάμε στύβοντας τις 3 κλημεντίνες.
  2. Καθαρίζουμε τις δύο, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια. Πλένουμε τις υπόλοιπες δύο και, όπως είναι με τη φλούδα, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τις ψιλοκόβουμε (μαζί με το φλούδι).
  3. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ όλα τα μανταρίνια (χυμό, σάρκα και ψιλοκομμένο μανταρίνι), προσθέτουμε το μήλο ψιλοκομμένο και το λεμόνι και χτυπάμε, μετρώντας μέχρι το 20.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη στέβια με 1 κουταλιά νερό. Βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και, μόλις διαλυθεί η στέβια, σε μερικά δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ.
  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, για περίπου 12 - 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στο τέλος, ρίχνουμε τη μαστίχα ή τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε το άλειμμα ζεστό ή κρύο. Διατηρείται στο ψυγείο περίπου 1 εβδομάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών