ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με φουντούκια, βερίκοκα, κακάο και κανέλαΜπάρες με φουντούκια, βερίκοκα, κακάο και κανέλα
30' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο, αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.
  4. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις 4 κούπες δημητριακών, τις σταφίδες και την κανέλα.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Ντύνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκ. με λαδόκολλα.
  7. Απλώνουμε εκεί το μείγμα.
  8. Το πιέζουμε προσεκτικά να πάει παντού και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 2 ώρες).
  9. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και το βάζουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.
  10. Κόβουμε τις μπάρες δημητριακών και τις διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 15.

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών