ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά καγιανάς αλλιώς, πάνω σε ψωμί σίκαληςΑυγά καγιανάς αλλιώς, πάνω σε ψωμί σίκαλης
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 1-2

Διαδικασία

  1. Για το μενεμέν ξεκινάμε και σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το πιρούνι το 1 αυγό, τον κρόκο και αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές.
  3. Ανακατεύουμε ώστε να «θυμώσουν» λίγο, δηλαδή να μαραθούν, και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες.
  4. Ανακατεύουμε απαλά.
  5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  6. Δεν θέλουμε να παραμαγειρευτούν, αλλά να κρατάνε το χρώμα και την υφή τους.
  7. Προσθέτουμε τα αυγά σε αργή και σταθερή ροή, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύουμε τρυπώντας εδώ κι εκεί το φαγητό με ένα κουτάλι, χωρίς να ανακατεύουμε.
  8. Όταν πήξουν τα αυγά, μετά από περίπου 6-8 λεπτά, είναι έτοιμο το μενεμέν και το σερβίρουμε μέσα στο τηγάνι.

Μυστικά

Το αυγό το ρίχνουμε με σταθερή ροή μέσα στη σάλτσα στο τηγάνι κι ύστερα ανακατεύουμε πιρουνιαστά, δηλαδή κινούμε το κουτάλι από πάνω προς το κάτω, αλλά χωρίς να ανακατεύουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών