ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με κατσικίσιο τυρί, σύκα και καρύδιαΠένες με κατσικίσιο τυρί, σύκα και καρύδια
10' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πέννες με γκοργκοντζόλα, καρύδια και Mοscato d’Asti, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το Moscato d’Asti σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει ήπια.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και βράζουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Ρίχνουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  5. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
  6. Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών