30'
προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοχλιούς με βλίτα και κολοκυθάκια, ξεκινάμε βάζοντας τους χοχλιούς σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και τους αφήνουμε να μαλακώσουν οι μεμβράνες τους για περίπου μισή ώρα.
- Αφαιρούμε με μαχαίρι τις μεμβράνες, τους αλατίζουμε καλά για να βγάλουν τα σάλια τους και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό για να φύγουν όλα τα σάλια.
- Βράζουμε τα βλίτα σε άφθονο βραστό νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τους χοχλιούς για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον μάραθο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε τα βλίτα, τις ντομάτες, τον πελτέ και αλάτι. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.