ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτραπατσάδα σαν «χωριάτικη»Στραπατσάδα σαν «χωριάτικη»
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κόκκινη ομελέτα με ελιές και μανούρι, αρχικά χτυπάμε, σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών - ντομάτας και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί σε μέτρια φωτιά.
  5. Όταν είναι έτοιμη από κάτω (την ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα για να το ελέγξουμε), καπακώνουμε το τηγάνι με ένα πιάτο ή καπάκι κατσαρόλας, γυρίζουμε το τηγάνι ανάποδα αδειάζοντας την ομελέτα με την άψητη πλευρά προς τα κάτω στο πιάτο.
  6. Έπειτα, γέρνουμε το πιάτο πάνω στο τηγάνι, ώστε να γλιστρήσει η ομελέτα μέσα, προσεκτικά χωρίς να σπάσει, και να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
  7. Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε από πάνω τις ελιές και το τριμμένο τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε, την ομελέτα με ελιές και μανούρι, με πράσινη σαλάτα εποχής. Για τα παιδιά φτιάχνουμε και μια τηγανιά πατάτες!

Απολαμβάνουμε μια κρύα, φρέσκια και αρωματική μπίρα lager!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών