ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολά μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχάρι: Ισλί μοσχάριΡολά μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχάρι: Ισλί μοσχάρι
15' προετοιμασία
2 ώρες και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι ταζίν με μπάμιες και ντομάτες, σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε σε δόσεις το µοσχάρι για 4-5 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουµε λίγο ακόµα λάδι, αν χρειαστεί.
  2. Βγάζουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το βάζουµε στην άκρη σε ένα πιάτο.
  3. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το υπόλοιπο λάδι στο σκεύος και σοτάρουµε απαλά για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
  4. Προσθέτουµε το σκόρδο, το κύµινο και τον κουρκουµά, σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουµε τις ντοµάτες, τη ζάχαρη, το ξυλαράκι της κανέλας, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
  5. Ξαναβάζουµε το µοσχάρι στην κατσαρόλα και προσθέτουµε τον µαϊντανό, τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και 250 ml νερό.
  6. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 1½ ώρα ή µέχρι το μοσχάρι να είναι σχεδόν τρυφερό.
  7. Ξεπλένουµε τις µπάµιες σε ένα τρυπητό, κάτω από κρύο τρεχούµενο νερό.
  8. Προσέχουµε να υπάρχουν αρκετά υγρά στην κατσαρόλα, προσθέτουµε λίγο ακόµα νερό, αν χρειαστεί, έτσι ώστε το μοσχάρι σχεδόν να καλύπτεται, και ρίχνουµε τις µπάµιες.
  9. Πασπαλίζουµε ελαφρώς µε λίγο αλάτι, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για άλλα 30 λεπτά. ∆εν ανακατεύουµε το φαγητό στο στάδιο αυτό.
  10. Απλώνουµε τα έξτρα φύλλα κόλιανδρου (αν χρησιµοποιήσουµε) και σερβίρουµε, το μοσχάρι ταζίν με μπάμιες και ντομάτες, µε ξεροψηµένο ψωµί.

Μυστικά

  • Μπάμιες: αν είναι φρέσκες, από το προηγούµενο βράδυ τις βάζουµε σε βαθύ µπολ µε 1 λίτρο νερό, 200 ml ξίδι και 3 κουτ. γλυκού αλάτι και τις αφήνουµε στο ψυγείο – µε τον τρόπο αυτό περιορίζουµε τη βλέννα που βγάζουν
  • Στη µαροκινή κουζίνα, ταζίν ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. Ταζίν ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε κλειστό σκεύος.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών