20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με λαχανικά, αρχικά βάζουμε το μοσχάρι με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει.
- Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον αρακά, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού, και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.