ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες με μανταρίνι και κινέζικο λάχανοΓαρίδες με μανταρίνι και κινέζικο λάχανο
30' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 34'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για τις ινδικές γαρίδες ταντούρι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  5. Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις περνάμε σε καλαμάκι για σουβλάκι, βάζοντας 2 - 3 σε κάθε καλαμάκι.
  6. Τις απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια γαρίδας με τα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών