ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιέςΧοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιές
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με τόνο, κάππαρη, κουκουνάρια και βασιλικό, αρχικά βράζουμε το σπαγγέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σάλτσα

  1. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τον τόνο, 1 κουτάλα από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή μια λαβίδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και τα ενώνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.
  5. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τόνο, κάππαρη, κουκουνάρι και βασιλικό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών