15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 4Διαδικασία
- Για τα σουβλάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και πετιμέζι, προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα βαθύ μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, το πετιμέζι, τους σπόρους μουστάρδας, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Βάζουμε στο μπολ τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά ώστε να βραχούν από όλες τις μεριές.
- Στη συνέχεια, τους περνάμε εναλλάξ με τα ντοματίνια σε καλαμάκια μπαμπού.
- Ακουμπάμε τα σουβλάκια στη σχάρα του φούρνου που έχουμε λαδώσει ελαφρώς και τα βάζουμε στην πιο υψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.
- Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λίγο νερό ώστε να στάζουν εκεί τα υγρά από το ψήσιμο και να μην «καπνίσει» ο φούρνος.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, αν έχουμε βάλει στήθος, ή για 15 λεπτά, αν έχουμε πάρει μπούτι, γυρίζοντας τα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και αλείφοντάς τα πότε-πότε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα με γλιστρίδα και λαδόξιδο και παξιμάδι ή ψωμί της αρεσκείας μας.
- Για ακόμα πιο χορταστικό αποτέλεσμα, φτιάχνουμε ένα απλό πιλάφι ή μια τηγανιά πατάτες.