ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρδέλες με κόκκινη σάλτσα καυτερής πιπεριάςΣαρδέλες με κόκκινη σάλτσα καυτερής πιπεριάς
10' προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, αρχικά βράζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας 80 ml από το νερό όπου έβρασαν.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.
  5. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, να πάρει βράση η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε, τα ζυμαρικά σε σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σε βαθιά μπολ πασπαλίζοντας με ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας, κοπανισμένα (ή, αν διαθέτουμε, φρέσκα, ψιλοκομμένα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 86.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών