ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με κατσικίσιο τυρί και σύκαΠένες με κατσικίσιο τυρί και σύκα
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πένες με λιαστές ντομάτες, κάππαρη και ελιές, αρχικά βράζουμε, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Όταν είναι έτοιμα κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια.
  4. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τις πένες, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε, τις πένες με λιαστές ντομάτες, κάππαρη και ελιές, σε βαθιά πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών