30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 3 - 4Διαδικασία
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και το μισό λάδι.
- Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν οι πατάτες.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα και τα αλμυρίκια για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν).
- Τα σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε τα αυγά από πάνω και τα κόβουμε στη μέση, ώστε να χυθεί ο κρόκος τους στη σαλάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, περιχύνουμε με λεμόνι και σερβίρουμε.