Ετοιμάζουμε ένα γρήγορο, απολαυστικό πρωϊνό με αυγά και παστουρμά και το συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί και πράσινες ελιές Χαλκιδικής.

5' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
  2. Προσθέτουμε τον παστουρμά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι στο ζεστό μάτι για περίπου άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει και ο κρόκος.
  3. Μοιράζουμε στα πιάτα, απλώνουμε την ντομάτα ομοιόμορφα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών