Αυτή την εξαιρετική συνταγή μας την είχε ετοιμάσει ο σεφ Αστέριος Κουστούδης για ένα αφιέρωμα στον «Γαστρονόμο». Το θέμα είχε τίτλο «Γεύμα στην παλιά Αθήνα» και όλο ήταν βασισμένο σε συνταγές της Καλλιρόης Παρρέν (1859-1940), της πρώτης Ελληνίδας δημοσιογράφου, φεμινίστριας και εκδότριας της «Εφημερίδας των Κυριών».
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
Σαλάτα
- Για τη σαλάτα με πρασινάδες, μανταρίνι και σύκα, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ανάμεικτα σαλατικά, τις φέτες μανταρίνι, τα σύκα, τους κολοκυθόσπορους και το αλατοπίπερο.
Ντρέσινγκ
- Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσαμικό, το χυμό λεμονιού και το χυμό μανταρινιού.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανασηκώνουμε τα σαλατικά με τα χέρια για να βραχούν καλά και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.