ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tα Άκρα, στο Παγκράτι, θα είναι το opening της χρονιάς; 

Με τον μάγειρα Γιάννη Λουκάκη και τον pastry chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη εν τη ενώσει το νέο μαγαζί Άκρα -φούρνος, εστιατόριο και ζαχαροπλαστείο μαζί- έχει όλα τα φόντα για να ξεχωρίσει.

19.05.2023| Updated: 21.05.2023
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αντωνιάδης, Νίκος Καρανικόλας Εικονογράφηση: Ακριβή Κάκκαβα
Tα Άκρα, στο Παγκράτι, θα είναι το opening της χρονιάς; 

Στις 24 Μαΐου, ανήμερα του Αγίου Μελετίου και των συν αυτώ Μαρτύρων, έχει προγραμματιστεί το –για κάμποσους λάτρεις του καλού φαγητού– opening της χρονιάς από τον Γιάννη Λουκάκη και τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη. Το νέο μαγαζί των δύο σημαντικών γαστρονομικών προσωπικοτήτων της εποχής μας λέγεται Άκρα, βρίσκεται στο Παγκράτι και θα είναι εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο και φούρνος μαζί.

Ο Γιάννης Λουκάκης/ φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣEsthio: Γεύσεις από τα Βαλκάνια θα σερβίρει το νέο εστιατόριο του ΚουκακίουEsthio: Γεύσεις από τα Βαλκάνια θα σερβίρει το νέο εστιατόριο του Κουκακίου Το όνομα Άκρα που έχουν επιλέξει για το μαγαζί ο μάγειρας Λουκάκης (Μούργα, +Τροφή) και ο pastry chef Πεδιαδιτάκης (Ourse) έχει πολλαπλές ερμηνείες. Δεν σκοπεύω να προβώ σε αποκαλύψεις και να χαλάσω την έκπληξη – οι ίδιοι από το instagram τους έχουν δείξει ελάχιστα από το μαγαζί. Θα πω μόνο πως το λογότυπο-χαρακτικό στη μαρμάρινη ταμπέλα της εισόδου είναι… επεξηγηματικό: πρόκειται για μια αφαιρετική αποτύπωση του χώρου, μια τύποις κάτοψη, που απεικονίζει τρόπον τινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λαμβάνει χώρα η δράση και όπου θα κινούνται οι μάγειρες και οι περιποιητές περικλείοντας σε μια αγκαλιά τους θαμώνες τους – όπως και το όνομα έχει και αυτό πολλαπλές ερμηνείες.

O Σπύρος Πεδιαδιτάκης / φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο επόμενο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη θα είναι κρητικόΤο επόμενο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη θα είναι κρητικόΞέρουμε πως στα Άκρα το φαγητό θα ακουμπάει στις φωτιές των ξύλων, οι πρώτες ύλες θα βρίσκονται στο επίκεντρο, δηλαδή η ανάδειξή τους μέσα από λιτές μαγειρικές και όχι η σκληρή και υπερβολική επεξεργασία τους, ο άρτος θα είναι παρών και θα φουσκώνει υπομονετικά, τα γλυκά δεν μπορεί παρά να είναι στοχαστικά, το κρασί θα είναι σημαίνον. Ξέρουμε επίσης ότι κρασιά και γλυκά θα μπορεί κανείς να τα αγοράσει και για έξω. Η ιδέα κυοφορείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει πλέον μπει στον μήνα της. Στις 24 του Μάη τα Άκρα θα είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν, ενώ η φόρμα κρατήσεων έχει ήδη ανοίξει.

Αμύντα 12, Αθήνα, Τ/210-72.51.116

Εστιατόρια

Αρτοποιεία

Ζαχαροπλαστεία

Παγκράτι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών