30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον ντάκο σαν τσίζκεϊκ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ζυμώνουμε το τρίμμα παξιμαδιού με τα 100 γρ. ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε το μείγμα σ’ ένα λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με το κρασί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, τον νισεστέ, τα αυγά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τομάτας, τη μισή ποσότητα κάππαρης, τις μισές ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
- Στρώνουμε το μείγμα πάνω στο παξιμάδι.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τομάτας, κάππαρης, ελιάς και τη γλιστρίδα, αλατίζουμε, περιχύνουμε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σερβίρουμε.