ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣαχλάδια crumbleΑχλάδια crumble
20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αχλάδια γεμιστά με μαρμελάδα από μούρα ή κράνμπερις ξεκινάμε καθαρίζοντας τα αχλάδια από τη φλούδα. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί και ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, με προσοχή όμως να μη λιώσουν.
  3. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το κατσαρολάκι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και γεμίζουμε τα αχλάδια στο κέντρο (εκεί που τα έχουμε καθαρίσει από τα κουκούτσια) με τη μαρμελάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών