10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Βάρος: για 185 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αγγουράκι τουρσί ξεκινάμε και βάζουμε το ρυζόξιδο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με το νερό.
- Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε ανακατεύοντας 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη, τη σάλτσα ψαριού, τα φιστίκια, ελαφρά καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά και χοντροκομμένα και το αγγούρι με τη φλούδα, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους.