ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέταςΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέτας
40' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την αρωματική χορτόσουπα με μοσχαράκι, ξεκινάμε βάζοντας το κρέας σε μια κατσαρόλα με περίπου 1 ½ λίτρο νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας κάθε τόσο, μέχρι ο ζωμός να μείνει σχετικά διαυγής και να μαλακώσει το κρέας.
  2. Βγάζουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής, το ψιλοκόβουμε και καλύπτουμε με μεμβράνη για να διατηρηθεί ζεστό.
  3. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε την πατάτα, τα σπαράγγια, τον αρακά, το κρεμμύδι, τις αγκινάρες και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 18-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τις καυκαλήθρες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, τον μάραθο και το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
  5. Αδειάζουμε τη σούπα στον πολυκόφτη και την πολτοποιούμε (καλύτερα σε δόσεις). Αν θέλουμε, για πιο φίνο αποτέλεσμα, τη σουρώνουμε σε ψιλό, συρμάτινο σουρωτήρι. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  6. Τη μοιράζουμε στα πιάτα και ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πιάτου το ψιλοκομμένο μοσχαράκι. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα βάζουμε στο βράσιμο 2 κόκαλα μοσχαρίσια, τα οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό για περίπου 2 ώρες ώστε να βγάλουν το αίμα τους.

Στο ποτήρι μας: Τα 3 Σ – Σάκε, Σαμπάνια, Σέρι (sherry, το ισπανικό ενισχυμένο κρασί)– είναι τα καταλληλότερα κρασιά για τις σούπες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών