ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο τέλειο σμυρναίικο πιλάφι με κρεμμύδι, σταφίδες, κουκουνάριa και μπαχαρικάΤο τέλειο σμυρναίικο πιλάφι
5' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρωματικό πιλάφι με πορτσίνι και κόλιανδρο, αρχικά βάζουμε τα πορτσίνι σε ένα μπολ με 11⁄2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και τα μουσκεύουμε για 30 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε, κατά προτίμηση με ψαλίδι κουζίνας.
  3. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, ώσπου να μαραθεί.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο, το ρύζι και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για περίπου άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν διάφανοι οι κόκκοι του ρυζιού και να σκορπίσει ο κόλιανδρος το άρωμά του.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Ρίχνουμε όλο μαζί τον ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μια βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με ανοιχτό σκεύος, για περίπου 10 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πορτσίνι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με μια πετσέτα και στη συνέχεια με το καπάκι της.
  10. Αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε το αρωματικό πιλάφι με προτσίνι και κόλιανδρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών