5'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
40'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αρωματικό πιλάφι με πορτσίνι και κόλιανδρο, αρχικά βάζουμε τα πορτσίνι σε ένα μπολ με 11⁄2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και τα μουσκεύουμε για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε, κατά προτίμηση με ψαλίδι κουζίνας.
- Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, ώσπου να μαραθεί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το ρύζι και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για περίπου άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν διάφανοι οι κόκκοι του ρυζιού και να σκορπίσει ο κόλιανδρος το άρωμά του.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε όλο μαζί τον ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με ανοιχτό σκεύος, για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πορτσίνι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με μια πετσέτα και στη συνέχεια με το καπάκι της.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε το αρωματικό πιλάφι με προτσίνι και κόλιανδρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.