ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσαπούρι με δύο τυριάΧατσαπούρι με δύο τυριά
40' προετοιμασία
50' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Τεμάχια: 5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το εύκολο χατσαπούρι στο τηγάνι, ξεκινάμε παίρνοντας πέντε κομμάτια από τη ζύμη, περίπου 140 γρ. το καθένα, και τα τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Τα ρολάρουμε στο αλεύρι, για να είναι εύκολο να τα ανοίξουμε.
  2. Με τα δάχτυλα ανοίγουμε ελαφρώς κάθε μπαλάκι ζύμης από το κέντρο προς τα έξω, σαν να φτιάχναμε πίτσα, και σχηματίζουμε μεγάλους δίσκους διαμέτρου περίπου 20 εκ. και με πάχος 3-4 χλστ.
  3. Γεμίζουμε την επιφάνεια με τυρί, αρκετό, σαν να φαίνεται παραγεμισμένο το πιτάκι, και ενώνουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο, σαν πουγκί. Η ελαστικότητα της ζύμης είναι μεγάλη και μας επιτρέπει να το κλείσουμε χωρίς να τρυπήσει
  4. Το ζυμαράκι που περισσεύει στην ένωση του πουγκιού μπορούμε να το αφαιρέσουμε. Γυρίζουμε το γεμισμένο φύλλο προς τα κάτω (το κλείσιμο του πουγκιού να ακουμπά στην επιφάνεια του τραπεζιού).
  5. Κρατάμε το χατσαπούρι στην άκρη πάνω σε μια αλευρωμένη πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα. Προσέχουμε να εργαζόμαστε σε δροσερό περιβάλλον.
  6. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 24 εκ. και βάζουμε μια μικρή ποσότητα βούτυρο, να λιώσει. Σκουπίζουμε την περιττή λιπαρή ουσία με ένα χαρτί, ίσα να γλιστράει ελαφρώς το σκεύος, και τοποθετούμε το χατσαπούρι μέσα. Πατάμε ελαφρώς στη μέση και στις άκρες με το χέρι μας, να απλωθεί αρκετά και να φτάσει περίπου τα 18 εκ. διάμετρο. Κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι.
  7. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι. Πριν σερβίρουμε, περνάμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα πιτάκια. Ιδανικά, τρώγονται ζεστά.

Μυστικά

Όσο ζυγίζει κάθε ζυμαράκι τόσο πρέπει να ζυγίζει και το τυρί που θα βάλουμε μέσα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών