ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικάΟμελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά
6' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
1' αναμονή
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κλασική ομελέτα σε μισοφέγγαρο, αρχικά ρίχνουμε, σε βαθύ μπολ, τα αυγά, το γάλα (ή την κρέμα ή το ξίδι) και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα. Πρέπει να γίνουν κρεμώδη, βελούδινα, αφράτα και να αποκτήσουν πολύ ανοιχτό χρώμα.
  2. Χτυπάμε έντονα για 5-6 λεπτά. Αν έχουμε χρόνο και διάθεση, τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, στο μίξερ πάγκου ή με το ραβδομπλέντερ.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν θέλουμε να πάρει η ομελέτα χρώμα από κάτω) για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό.
  5. Με μια σπάτουλα φροντίζουμε ώστε η ομελέτα να ξεκολλήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού.
  6. Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, προσεκτικά (δεν θα έχει ψηθεί πλήρως στο εσωτερικό της).
  7. Τραβάμε από τη φωτιά.
  8. Αφήνουμε την ομελέτα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ψηθεί και εσωτερικά αλλά να παραμείνει ζουμερή και αφράτη.

Μυστικά

Νόστιμες μικρές προσθήκες Στο μείγμα των αυγών ή στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε: • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας, όπως σχοινόπρασο, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό, δυόσμο κ.α. • 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρούτα μυρωδικά σε ταιριαστούς συνδυασμούς, όπως: εστραγκόν + σχοινόπρασο + άνηθος (ή μάραθος) ρίγανη + θυμάρι + δεντρολίβανο βασιλικός + μαϊντανός + φασκόμηλο • 1-2 πρέζες μπαχαρικά που ταιριάζουν: διάφορα πιπέρια, πάπρικα γλυκιά, πικάντικη ή καπνιστή ή μείγμα αυτών, μπούκοβο, τσίλι, κύμινο, γκαράμ μασάλα, αγριοκύμινο. • 2 κουτ. σούπας τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι ή μαλακή φέτα. Το τυρί δεν θα το βάλουμε στο μείγμα, αλλά θα το σκορπίσουμε στην επιφάνεια της ομελέτας λίγο πριν τη διπλώσουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών