ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυροΚοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο

(Αλατοπίπερο από την Xenaki art & design studio)

20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις κοχύλες με σπανάκι και κρέμα από πικάντικα τυριά, ξεκινάμε βράζοντας τις κοχύλες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Βάζουμε την (άδεια πλέον) κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του. Το πετάμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί, να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει και να πέσει ο όγκος του.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις κοχύλες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα ζυμαρικών σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ.
  7. Κρατάμε στην άκρη 150 γρ. από το νιώτικο κεφαλοτύρι (ή τη γραβιέρα) και ρίχνουμε το υπόλοιπο στον πολυκόφτη, μαζί με το μπλε τυρί, το ζεστό γάλα, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπάμε σχολαστικά, μέχρι να γίνουν μια λεία, πυκνή σάλτσα.
  8. Την αδειάζουμε στο ταψί με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε ξανά το μείγμα ομοιόμορφα.
  9. Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί που αφήσαμε στην άκρη και τα φιστίκια και σκορπίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στην επιφάνεια του φαγητού.
  10. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών