ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδεροί κολοκυθοανθοί με φρέσκα μανιτάριαΛαδεροί κολοκυθοανθοί με φρέσκα μανιτάρια
35' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Για το κουρκούτι

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε κολοκυθοανθούς πανέ, γεμιστούς με λευκά τυριά, τραγνό μπέικον και καπνιστό τσίλι, αρχικά χτυπάμε, στον πολυκόφτη, μαζί τα τυριά, μέχρι να γίνουν μια αρκετά ομοιογενής και πυκνή κρέμα. Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε τις νιφάδες καπνιστής πιπερίτσας ή την πάπρικα, το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  3. Γεμίζουμε τους ανθούς με το μείγμα της γέμισης, φτάνοντας μέχρι τη μέση.
  4. Στρίβουμε τις άκρες των ανθών σαν πουγκί για να σφραγίσουμε τη γέμιση και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.

Τηγάνισμα

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε 3-4 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπίρα μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτρια πυκνό κουρκούτι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βουτάμε έναν έναν τους ανθούς στο κουρκούτι, ανασηκώνουμε αφήνοντας να στάξει η περίσσεια και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις.
  4. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, και τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  5. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  6. Aφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε, τους κολοκυθοανθούς πανέ, γεμιστούς με λευκά τυριά, τραγνό μπέικον και καπνιστό τσίλι, ζεστούς.

Μυστικά

Οι ανθοί γίνονται έξοχοι τηγανητοί, περασμένοι από νόστιμο κουρκούτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η γέμιση πρέπει να περιέχει υλικά που δεν θέλουν πολύ μαγείρεμα, όπως εδώ τα τυριά που με το τηγάνισμα μετατρέπονται σε μια πυκνή, απολαυστική κρέμα. Μεζές περιωπής.

Ρομπόλα, Sauvignon Blanc περασμένα αμφότερα από βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών