30' προετοιμασία
30' βράσιμο
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6 - 7

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κορμό με σοκολάτα και κάστανα, ξεκινάμε να καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα τους.
  2. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
  3. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα κάστανα.
  6. Προσθέτουμε το γάλα και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  8. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 5 ώρες.
  9. Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας και τον στολίζουμε με τα γλασέ κάστανα.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών