30'
προετοιμασία
30' βράσιμο
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6 - 7Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κορμό με σοκολάτα και κάστανα, ξεκινάμε να καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα τους.
- Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα κάστανα.
- Προσθέτουμε το γάλα και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 5 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας και τον στολίζουμε με τα γλασέ κάστανα.