ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο «κατσιατόρε»Κοτόπουλο «κατσιατόρε»
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με κόκκινο λάχανο και μπίρα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, το μπαχάρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Ρίχνουμε την μπίρα και συμπληρώνουμε με όσο ζωμό λαχανικών ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν κατά τα 2/3 τα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Δεν χρειάζεται να δέσει η σάλτσα, αφήνουμε το φαγητό ζουμερό.

Στο ποτήρι μας: την μπίρα που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα ή μια σκούρα πλούσια μπίρα bock, ξηρή, πικάντικη, αρωματική.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών