Μεθάμε το κοτόπουλο με μπίρα και απολαμβάνουμε μια πρωτότυπη συνταγή με κόκκινο λάχανο.

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το λάχανο, το μπαχάρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την μπίρα και συμπληρώνουμε με όσο ζωμό λαχανικών ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν κατά τα 2/3 τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Δεν χρειάζεται να δέσει η σάλτσα, αφήνουμε το φαγητό ζουμερό.
  2. Στο ποτήρι μας: την μπίρα που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα ή μια σκούρα πλούσια μπίρα bock, ξηρή, πικάντικη, αρωματική.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών