Υπέροχα λαζάνια με πλούσια μπεσαμέλ! Το κρεμμύδι στην μπεσαμέλ τής αφαιρεί κάπως την «αλευρίλα», ενώ οι κρόκοι αυγών μαζί με το κασέρι προσθέτουν νοστιμιά.
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τον κιμά
Για την μπεσαμέλ
Διαδικασία
Κιμάς
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να ροδίσει το μπέικον.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και 400 ml νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
Μπεσαμέλ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Ρίχνουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί και τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
Λαζάνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 από τα λαζάνια.
- Ανακατεύουμε το μισό γάλα (50 ml) με 1/2 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ και ραντίζουμε τα λαζάνια.
- Απλώνουμε από πάνω τον μισό κιμά.
- Σκεπάζουμε με άλλο 1/3 από τα λαζάνια, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με 1/2 κουτάλα της σούπας ακόμα από την μπεσαμέλ και το σκορπίζουμε πάνω από τα λαζάνια.
- Στρώνουμε τον υπόλοιπο κιμά, τα υπόλοιπα λαζάνια και απλώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Ένα Αγιωργίτικο.