Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μελανούρι στην κατσαρόλα με ντομάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστή κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε μονή στρώση.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να γίνει το ψάρι και να δέσει ωραία η σάλτσα.
Μυστικά
Το πιάτο μπορεί να γίνει με όποια άλλα φρέσκα, εποχικά ψάρια θέλουμε, κατά προτίμηση μεγάλα (π.χ. μυλοκόπι, μαγιάτικο κ.ά.).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.