30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μελανούρι στην κατσαρόλα με ντομάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστή κατσαρόλα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε μονή στρώση.
  5. Μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να γίνει το ψάρι και να δέσει ωραία η σάλτσα.

Μυστικά

Το πιάτο μπορεί να γίνει με όποια άλλα φρέσκα, εποχικά ψάρια θέλουμε, κατά προτίμηση μεγάλα (π.χ. μυλοκόπι, μαγιάτικο κ.ά.).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT