10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το ντιπ

Διαδικασία

  1. Για τις μελιτζάνες στο φούρνο, σερβιρισμένες με γιαούρτι, σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και τις μελιτζάνες.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και, όταν αρχίσουν να ροδίζουν εξωτερικά, τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος.
  3. Τα περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, 50 ml ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τη φρέσκια ντομάτα.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή, τριμμένη, και τα φύλλα μαϊντανού, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι (αν έχει), διαφορετικά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200° C.

Ντιπ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το γιαούρτι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα και τις συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού και φρέσκο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών