10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το ντιπ

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και τις μελιτζάνες.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και, όταν αρχίσουν να ροδίζουν εξωτερικά, τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος.
  3. Τα περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, 50 ml ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τη φρέσκια ντομάτα.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή, τριμμένη, και τα φύλλα μαϊντανού, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι (αν έχει), διαφορετικά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200° C.

Ντιπ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το γιαούρτι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα και τις συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού και φρέσκο ψωμί.

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Μελιτζάνες

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών