Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του πιάτου.

45' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι σε λευκή σάλτσα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχάρι, το σκεπάζουμε με τον ζωμό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  2. Μόλις βράσει ο ζωμός, ξαφρίζουμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.
  3. Δένουμε με μαγειρικό σπάγκο τα 3 κλωνάρια του μαϊντανού με το φύλλο της δάφνης, φτιάχνοντας ένα μπουκετάκι.
  4. Καρφώνουμε στο κρεμμύδι τα γαρίφαλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα και το σκόρδο.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά - 1 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά). Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό.
  6. Αφαιρούμε το μοσχάρι και τα λαχανικά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.
  7. Πετάμε το αρωματικό μπουκέτο, το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και τη σκελίδα σκόρδου.
  8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό το πράσο και το βράζουμε για 17 (!) λεπτά.
  9. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε τον ζωμό να βράσει μέχρι να απομείνουν περίπου 2 βαθιές κουτάλες της σούπας υγρό.
  10. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με ένα κουτάλι για να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το αλεύρι.
  11. Βγάζουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα άλλο μπολ και το αραιώνουμε με λίγο από τον ζωμό.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε σταδιακά και το υπόλοιπο βούτυρο.
  13. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  14. Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  15. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  16. Προσθέτουμε ξανά τα λαχανικά και αφήνουμε για μερικά λεπτά να σιγοβράσουν.
  17. Στο τέλος, πασπαλίζουμε, το μοσχάρι σε λευκή σάλτσα, με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα μυρώνια, ψιλοκομμένα.

Μυστικά

Το φαγητό έχει πετύχει όταν το κρέας κόβεται με το κουτάλι.

Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε Syrah, αλλά τι Syrah! Ροδανό! Hermitage και Cote Rotie.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών