ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα από χειροποίητο ψωμί στη γάστρα, με χταπόδι, φάβα και τηγανητή κάππαρηΜπρουσκέτα από χειροποίητο ψωμί στη γάστρα, με χταπόδι, φάβα και τηγανητή κάππαρη
10' προετοιμασία
4' ψήσιμο
Σύνολο: 14'

Υλικά

Μερίδες: 4 φέτες

Διαδικασία

  1. Για τον γαύρο που γίνεται μεζές σε μπρουσκέτες, προθερμαίνουμε το γκριλ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το δυόσμο (ή το βασιλικό), το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψάκι, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας, τα φιλέτα ψαριών και σκεπάζουμε με μια φέτα τυριού.
  4. Ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί στο ψηλότερο ράφι του φούρνου και σερβίρουμε τον γαύρο σε μπρουσκέτες αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 64.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών