Διαδικασία
- Για τον γαύρο που γίνεται μεζές σε μπρουσκέτες, προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το δυόσμο (ή το βασιλικό), το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψάκι, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας, τα φιλέτα ψαριών και σκεπάζουμε με μια φέτα τυριού.
- Ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί στο ψηλότερο ράφι του φούρνου και σερβίρουμε τον γαύρο σε μπρουσκέτες αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 64.