ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό με ανθότυρο και αριάνιΠαγωτό με ανθότυρο και αριάνι, χωρίς παγωτομηχανή
15' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: 900 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παγωτό σύκου από γλυκό του κουταλιού ξεκινάμε στραγγίζοντας καλά τα σύκα από το σιρόπι τους. Κρατάμε το σιρόπι σε ένα μπολ και ψιλοκόβουμε τα σύκα, τα οποία βάζουμε σε άλλο μπολ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή, σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τα σύκα, ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα, και το αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο πλαστικό ή μεταλλικό μπολ.
  4. Το σκεπάζουμε με καπάκι ή διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στην κατάψυξη.
  5. Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη περίπου 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μοιράζουμε μπάλες από το παγωτό σε μπολάκια ή φαρδιά ποτήρια, με την ειδική κουτάλα (σκουπ), την οποία βουτάμε κάθε φορά σε ζεστό νερό.
  6. Αν θέλουμε, περιχύνουμε κάθε μερίδα με λίγο από το σιρόπι σύκου που αφήσαμε στην άκρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών