ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣεβίτσε τσιπούρας με μάνγκο, αβοκάντο και εσπεριδοειδήΣεβίτσε: η τέλεια συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου Σε αυτή την πιο ανάλαφρη εκδοχή της κλασικής αθηναϊκής τη θέση της σπιτικής μαγιονέζας παίρνει μια φρέσκια κρέμα από αβοκάντο με χυμό και ξύσμα λεμονιού.

40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη «μαγιονέζα» αβοκάντο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψάρι αθηναϊκή με ωμά λαχανικά και «μαγιονέζα» αβοκάντο, ξεκινάμε βάζοντας σε μεγάλη κατσαρόλα το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε και το καλύπτουμε καλά με κρύο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας καλά, και βράζουμε για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό. Αποσύρουμε, βγάζουμε το ψάρι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  3. Το ξεψαχνίζουμε και κόβουμε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια.
  4. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό για να τον σερβίρουμε (ή τον φυλάσσουμε για άλλη συνταγή).
  5. Βάζουμε το ψάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μήλα, τα λαχανικά, την κάππαρη, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά.

«Μαγιονέζα» αβοκάντο

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το αβοκάντο, τον χυμό και αλατοπίπερο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία πάστα.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη, λεία κρέμα.
  3. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών-ψαριού σε ατομικά μπολ, πιέζοντας ελαφρώς, και τα ξεφορμάρουμε σε ατομικά πιάτα.
  2. Συνοδεύουμε με τη «μαγιονέζα» αβοκάντο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών