ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι αυγολέμονο με πουρέ σελινόριζαςΨαρονέφρι αυγολέμονο με πουρέ σελινόριζας
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με γλυκό κρασί αρχικά αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια ψαρονέφρι.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, το λάδι.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει.
  4. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
  5. Έπειτα, ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι και σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό.
  8. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψαρονέφρι και η σάλτσα να δέσει.
  10. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε το ψαρονέφρι με αφράτο ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών