
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με γλυκό κρασί αρχικά αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια ψαρονέφρι.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, το λάδι.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Έπειτα, ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι και σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό.
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψαρονέφρι και η σάλτσα να δέσει.
- Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε το ψαρονέφρι με αφράτο ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.