ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοματοσαλάτα με κρίταμο και ψητό κολοκύθιΝτοματοσαλάτα με κρίταμο και ψητό κολοκύθι

Λίγα μα διαλεχτά τα υλικά που βάζει ο Νίκος Αναστασάκης στη σαλάτα που σερβίρει στο καφενείο του στο χωριό Κούφη του Ρεθύμνου. Προέρχονται όλα από τα μποστάνια του, εκτός από τις μικρές κρίθινες παξιμαδομπουκιές, που τις παίρνει από καλό φούρνο της γειτονικής Αργυρούπολης.

 

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να βραχούν λίγο τα παξιμάδια από την ντομάτα και το λάδι, και προσθέτουμε το ξίδι και ανθό αλατιού.
  3. Ανακατεύουμε και πάλι.
  4. Ρίχνουμε τη ρίγανη και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και βάζουμε στην κορυφή την ξινομυζήθρα.
  5. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών