Με λίγα καλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα όνειρο. Και τούτη η συνταγή, με ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, ξυνομυζήθρα και μυριστικά, το αποδεικνύει και με το παραπάνω.
Λίγα μα διαλεχτά τα υλικά που βάζει ο Νίκος Αναστασάκης στη σαλάτα που σερβίρει στο καφενείο του στο χωριό Κούφη του Ρεθύμνου. Προέρχονται όλα από τα μποστάνια του, εκτός από τις μικρές κρίθινες παξιμαδομπουκιές, που τις παίρνει από καλό φούρνο της γειτονικής Αργυρούπολης.
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να βραχούν λίγο τα παξιμάδια από την ντομάτα και το λάδι, και προσθέτουμε το ξίδι και ανθό αλατιού.
Ανακατεύουμε και πάλι.
Ρίχνουμε τη ρίγανη και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και βάζουμε στην κορυφή την ξινομυζήθρα.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.