ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣύκα και σταφύλια με ξινοτύρι και λούζαΣύκα και σταφύλια με ξινοτύρι και λούζα
10' προετοιμασία
6' ψήσιμο
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σύκα και τα βερίκοκα γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, πρώτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μέντα (ή τον δυόσμο).
  2. Πλένουμε καλά 8 μεγάλα σύκα και τα χαράσσουμε βαθιά, κάνοντας έναν σταυρό.
  3. Τα ανοίγουμε ελαφρά και τα γεμίζουμε με το μισό μείγμα τυριού.
  4. Επίσης, πλένουμε 8 βερίκοκα μεγάλα, τα ανοίγουμε στη μέση, χωρίς να τα χωρίσουμε, και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  5. Tα γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα κλείνουμε.
  6. Περνάμε τα φρούτα σε σουβλάκια. Ψήνουμε τα σύκα και τα βερίκοκα σε δυνατή θράκα, για 6-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα.
  7. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα ραντίζουμε με λίγη βαλσαμική κρέμα ξιδιού ή πετιμέζι.
  8. Αν είστε μερακλήδες, μπορείτε να τυλίξετε κάθε γεμιστό φρούτο με μια φέτα μπέικον ή προσούτο, να το στερεώσετε με οδοντογλυφίδα και μετά να το ψήσετε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών