15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά μαζί με το θυμάρι για 30 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό στο οποίο τα βράσαμε.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το κρασί με τη σόγια και το μέλι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τον δυόσμο και τη φέτα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.