15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά μαζί με το θυμάρι για 30 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό στο οποίο τα βράσαμε.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε το κρασί με τη σόγια και το μέλι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  6. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σκορπίζουμε τον δυόσμο και τη φέτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών