20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση

Για την κρέμα

Διαδικασία

Βάση

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ – ή λίγα λίγα στο μούλτι– μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να βραχούν καλά.
  2. Απλώνουμε αυτό το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 -25 εκ.
  3. Πιέζουμε το μείγμα με την παλάμη μας προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής βάση.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ (ή σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη) το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  2. Μόλις γίνει ένα μαλακό, κρεμώδες μείγμα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Στο τέλος ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
  5. Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε και όσο είναι ακόμα ζεστή προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του τυριού.
  6. Ανακατεύουμε και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο υπόλοιπο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε το ένα κεσεδάκι σμέουρα και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 60 - 70 λεπτά, έως ότου η επιφάνεια πάρει χρυσαφί χρώμα.
  9. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα σμέουρα.

Μυστικά

* Αν δεν βρούμε σμέουρα, μπορούμε να βάλουμε βύσσινα από κομπόστα, καλά στραγγισμένα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών