Αξιοποιούμε τα λαχανικά του μήνα σε μια ιδιαίτερη σαλάτα για όλες τις περιστάσεις.

1 ώρα προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια για περίπου 5 - 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ζεστή σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, και, όταν το σκόρδο βγάλει το άρωμά του, προσθέτουμε το τυρί, το σαφράν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το τυρί, μόλις ζεσταθεί, σε περίπου 15 δευτερόλεπτα, θα γίνει πολύ ρευστό, οπότε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν είναι πηχτή η σος, προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη ζεστή σάλτσα τυριού και τη σερβίρουμε ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί, ραντισμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι.
  3. Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών