Επιδόρπιο

Ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Μπουκίτσες τάρτας με σοκολάτα και πορτοκάλι... Επιδόρπια express στον «Γ» Δεκεμβρίου.

Υλικά
  • 12-15 (ανάλογα με το μέγεθός τους) έτοιμα, ψημένα, ταρτάκια (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο μέτριο πορτοκάλι
  • 3-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, χωρίς σιρόπι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Μερίδες 12 - 15

Διαδικασία Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί το μέλι, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη μισή ποσότητα από το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη μαρμελάδα στο εσωτερικό από κάθε ταρτάκι. Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα, την αραιώνουμε με ελάχιστο ζεστό νερό. Γεμίζουμε τα ταρτάκια προσεκτικά με την κρέμα σοκολάτας, τα αραδιάζουμε σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ένα κομματάκι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε ταρτάκι και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ