ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ σύκο με τζίντζερΛικέρ σύκο με τζίντζερ
20' προετοιμασία
4 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 4 ημέρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 1300 ml

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιμοντσέλο, αρχικά πολτοποιούμε τις φλούδες μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ πολύ καλά και προσθέτουμε τη βότκα.
  2. Κλείνουμε ερμητικά τα υλικά μαζί σε ένα βάζο που σφραγίζει καλά και το αφήνουμε κατά μέρος για 4 μέρες (όχι στον ήλιο) ή και περισσότερο, μέχρι το ποτό να κιτρινίσει.
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Σουρώνουμε τη βότκα από ένα τουλπάνι ή από ένα χάρτινο φίλτρο του καφέ (θα αργήσει πολύ να περάσει, αλλά το λικέρ θα γίνει πολύ διαυγές).
  5. Την ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι και γεμίζουμε μπουκάλια.
  6. Διατηρούμε το λικέρ λιμοντσέλο στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 161.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών