15' προετοιμασία
16' τηγάνισμα
Σύνολο: 31'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιους κεφτέδες με «τουρλού» λαχανικών βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε µέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία τη µελιτζάνα και το κολοκύθι, και τα µαραίνουµε, ανακατεύοντας για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατµιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
  2. Αποσύρουµε από τη φωτιά και τα αφήνουµε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα µπολ βάζουµε τον κιµά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη µελιτζάνα και το κολοκύθι, και ζυµώνουµε πολύ καλά.
  4. Αν το µείγµα του κιµά βγει σφιχτό, προσθέτουµε λίγο κρύο νερό.
  5. Στο τέλος προσθέτουµε τη µελιτζάνα και το κολοκύθι, και ανακατεύουµε απαλά, να οµογενοποιηθούν.
  6. Βάζουµε σε ένα µπολ το αλεύρι.
  7. Πλάθουµε κεφτέδες σε σχήµα καρυδιού, τους περνάµε από το αλεύρι και τινάζουµε να φύγει το περιττό.
  8. Βάζουµε 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όµως να βγάζει καπνούς, ρίχνουµε λίγους λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουµε σε δόσεις, σε µέτρια φωτιά, για περίπου 8 λεπτά την κάθε δόση.

Μια μαύρη μπίρα lager.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών