ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκύθα στον φούρνο με κεφαλοτύριΚολοκύθα στον φούρνο με κεφαλοτύρι
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την κολοκύθα γιαχνί με τραχανά ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  4. Ρίχνουμε τον τραχανά, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  5. Σκορπίζουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών