ΕΞΟΔΟΣ

Tyson Comfort Pub: Νέο στέκι για μπίρα και τσιμπολόγημα στη Γλυφάδα

Η καινούρια pub της Γλυφάδας προτείνει μπίρες απ’ όλο τον κόσμο και λατινοαμερικάνικης επιρροής συνοδευτικά.

20.10.2022
Tyson Comfort Pub: Νέο στέκι για μπίρα και τσιμπολόγημα στη Γλυφάδα

Όχι ως μοδάτη gastropub αλλά ως «comfort pub» συστήνεται το Tyson που άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στη Γλυφάδα, στην οδό Κύπρου, δίνοντας έτσι με το «καλησπέρα σας» μια ιδέα για το τι θέλει να προσφέρει στους θαμώνες του. Κεντρικό θέμα εδώ είναι η μπίρα (κάποιοι θα θυμούνται την Alpen-Stube, την περίφημη γερμανική μπιραρία που λειτουργούσε παλαιότερα στο ίδιο σημείο) και το άνετο, χαλαρό περιβάλλον που διαφέρει αρκετά από το ύφος πολλών εκ των μαγαζιών της περιοχής.

Στον ανοιχτό, εξωτερικό χώρο με τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και τη «γαλαρία» με τις παλιές σχολικές καρέκλες μαζεύονται οι περισσότερες παρέες. Μέσα όλα φωτίζονται από κόκκινα νέον φώτα. Εκεί είναι το λιτό μπαρ και το μεγάλο ψυγείο όπου μοστράρονται οι διαφόρων ειδών μπίρες. Ξύλινα πατώματα, εκτεθειμένο μπετόν, φυτά, μια παλιά αφίσα από συναυλία των Rage Against the Machine -«masculine cosy» είναι, νομίζω, το αντίστοιχο hashtag.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠες μου ποια μπίρα σου αρέσει, να σου πω ποιος είσαιΠες μου ποια μπίρα σου αρέσει, να σου πω ποιος είσαι

Τι πίνουμε εδώ;

Μπίρες διαφόρων στυλ από διάφορες χώρες του κόσμου, με τις γεμανο-βέλγικες να κυριαρχούν. Ανάμεσα στις εννέα διαφορετικές βαρελίσιες: η αμερικάνικη IPA Lagunitas και η ωραία lager με θυμαρίσιο μέλι και κόλιανδρο της ελληνικής μικροζυθοποιίας Αθηνέο.

Σε μπουκάλι βρίσκουμε περίπου τριάντα μπίρες, από lager και ale, μέχρι μοναστηριακές, porter και φρουτένιες lambic (κατηγορία μπίρας αντίστοιχη των φυσικών κρασιών που γίνονται με αυθόρμητη ζύμωση, χωρίς την προσθήκη μαγιάς). Οι χώρες προέλευσης ποικίλουν. Είδαμε γαλλικές όπως η αλκοολική, «μελένια» Bière du Demon, σκωτσέζικες, βέλγικες, τσέχικες και ιταλικές, μεταξύ άλλων. Θα μας άρεσε να βλέπαμε περισσότερες από τις ελληνικές μικροζυθοποιίες που κάνουν αξιόλογη προσπάθεια να εκπροσωπούνται σε ένα νέο μαγαζί όπως το Tyson. Κάποια κλασικά κοκτέιλ και λίγα κρασιά υπάρχουν επίσης στον κατάλογο.

Τι τρώμε;

Το μενού έχει επιμεληθεί ο Θάνος Στασινός ο οποίος προτείνει ταιριαστά με το ύφος του μαγαζιού συνοδευτικά που εμπνέονται από την κουζίνα της Λατινικής Αμερικής αλλά όχι μόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα φάτε τραγανές patatas bravas με ελαφρώς καυτερή και ξινούτσικη σάλτσα, «καλαμάκια» κοτόπουλο anticucho με μανιτάρια king oyster, chimichanga (deep fried μπουρίτο) με μοσχαρίσιο κρέας και άλλα αλμυρά που τραβιούνται με τη μπίρα και τρώγονται εύκολα με τα χέρια. Τα hot dogs (έρχονται σε μίνι εκδοχή, ανά τριάδες) τα φτιάχνουν με χειροποίητα ψωμάκια που απέχουν από τα κλασικά αλλά είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα, γεμιστά με κρητικά λουκάνικα. Αντί για τα τάκος με μοσχάρι και πιπεριές pasilla, τα οποία δεν μας κέρδισαν, θα δοκιμάζαμε την επόμενη φορά τις κροκέτες πατάτας με πάνκο, κοτόπουλο και πικάντικη γραβιέρα.

Για μεγαλύτερες, ή πιο πεινασμένες παρέες, το μενού έχει και κάποια κυρίως, κρεατοφαγικά, πιάτα όπως το κοτόπουλο ala brassa με γιούκα και σάλτσα από καυτερές πιπεριές, το churrasco μαύρου χοίρου ή το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι που σερβίρεται με τρεις διαφορετικές σάλτσες και τορτίγιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού πάμε για brunch στη ΓλυφάδαΠού πάμε για brunch στη Γλυφάδα

Tyson Comfort Pub

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μπαρ

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Γλυφάδα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών