ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλαΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 40

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης και τα χτυπάμε με το φτερό για περίπου 10 λεπτά, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και χτυπάμε ξανά για λίγο.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε δύο δόσεις, χτυπώντας καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα πολύ εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι.
  5. Πλάθουμε με το ζυμάρι περίπου 40 κουραμπιέδες στρογγυλούς, τους οποίους πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας ή, εναλλακτικά, τους δίνουμε το κλασικό μακρουλό σχήμα σαν μισοφέγγαρο.
  6. Τους αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.
  7. Τους ξεφουρνίζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  8. Τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άφθονη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών