ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα φούρνου με κρέμα φέταςΡεβυθάδα φούρνου με κρέμα φέτας
10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 20-25 μπολάκια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ρεβυθοπίλαφο με παστουρμά, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα ρεβύθια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση, ξαφρίζοντας καλά.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 ώρα.
  4. Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Αδειάζoυμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το τζίντζερ, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε το ρεβυθοπίλαφο σε μικρά μπολ και σκορπίζουμε από πάνω τον παστουρμά και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  2. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών