ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑσουρές (βαρβαρόσουπα)Σήμερα τρώμε ασουρέ ή βαρβαρόσουπα

15' προετοιμασία
3 ώρες και 20' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ασουρέ, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το σιτάρι με το νερό όπου το μουλιάσαμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι. Το στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό και το μετράμε.
  3. Για τον ασουρέ θα χρειαστούμε 1,6 λίτρα από το υγρό και 1 1⁄2 φλιτζάνι από το σιτάρι. Το υπόλοιπο σιτάρι, το διατηρούμε στο ψυγείο για άλλη χρήση.
  4. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε σε 300 ml από το μετρημένο υγρό το νισεστέ.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σιτάρι, το υπόλοιπο υγρό, το διαλυμένο νισεστέ και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Αδειάζουμε σε ατομικά μπολ και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  7. Σκορπίζουμε τα καρύδια και το ρόδι, πασπαλίζουμε με κανέλα και διατηρούμε τον ασουρέ στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών